5/30 - Skapande

Jag tänker ofta på det som jag är mest tacksam över att jag fått lära mig i jobbet. Det är svårt att sätta fingret på vad det är. Men i bland så känns det nästa som magi. Jag har fått ett annat sätt att tänka. Det känns som att idéerna kommer fortare.

Jag tror den stora skillnaden är att jag inte längre avfärdar en idé lika lätt. Även om den känns enkel, banal eller dålig så klämmer och känner jag på den. Sen bestämmer jag var den hör hemma. Den här texten är ett bra exempel. Att försöka förklara hur jag tänker och förhåller mig till skapande är inte lätt. Det kanske inte blir bra, eller för den delen intressant. Men det vet jag ju inte före jag har provat.

Det kan vara en enkel affisch som skall tas fram eller en kampanj som går i ALLA digitala kanaler i sex månader. Starten är alltid den samma. Börja formulera eller färgsätt den så kommer resten av sig själv. Eller så gör den inte det. Och då skall idén kastas bort.

För idéer skall kastas. Bort eller till andra. Få saker är så kul som att se sin idé blir bättre i någon annans händer.

Tar du vara på dina idéer?